Ondersabelen

Bij het ondersabelen – ofwel onderkouwen, aankwauwen, ondergrouten – vullen wij de ruimte tussen constructiedelen van betonnen zuilen of stalen voetplaten en beton constructies. We zorgen ervoor dat de kolomvoet volledig wordt ondersteunt door middel van een speciale ondersabelings- of stelmortel. Welke we gebruiken hangt af van uw project.

Projecten ondersabelen

Bij ondersabelen kunt u bijvoorbeeld denken aan de volgende projecten:

  • Ondergieten van staalconstructies zoals voetplaten
  • Aangieten van machinefundaties
  • Verankering van prefab elementen door middel van gains op stekeinden
  • Dichten van voegen tussen betonelementen
  • Vastzetten van verticaal omlaag gerichte verankeringen

Uitleg systeemkeuze

beton wordt gestabiliseerd met een groutinjectie. Daardoor wordt de doorlaatbaarheid, sterkte en stijfheid van de constructie aanzienlijk verbeterd. Het hangt dus af van de wensen die aan het ondersabelen of het ondergrouten worden gesteld welke keuze er wordt gemaakt met betrekking tot het systeem. Het wordt ook mede bepaald door de mogelijke werkmethodiek, toegankelijkheid van de te vullen ruimte en uiteraard de ruimte die gevuld moet worden.

Voordelen

Beide methodes en systemen zorgen voor tijdwinst (voor een eventuele montageploeg) en leveren een eindresultaat van hoge kwaliteit op. Het verschil zit hem meer in de hoeveelheid te gebruiken materialen en de arbeidsintensiviteit. Wij komen graag bij u op locatie kijken om te oordelen over wat het meest efficiënt voor uw situatie is en om direct een werkplan op te stellen.

Offerte ondersabelen

U kunt bij ons rekenen op kwaliteit, omdat al onze medewerkers VCA gecertificeerd zijn. Vraag gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan voor het ondersabelen van beton via de onderstaande knop of neem eerst contact op voor meer informatie.

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE AANVRAGEN